Sivu 1/1

Pienkone bensa

Lähetetty: 03 Loka 2019 11:40
Kirjoittaja Yahvirta
Moi!
Tuli ongelma kun aattelin ajaa tankin tyhjäksi talviseisontaa varten.Ajoin tankin niin tyhjäksi kuin mahdollista,pyörä 535 Virago.Sitten kaadoin tankkiin 5litran kannullisen 4tahti pienkonebensaa ja ajelin vielä noin 15kilsan lenkin ja laitoin pyörän talliin talvehtimaan.Parin päivän päästä kävin pyörän luona ja huomasin voimakkaan bensan hajun ja katsellessani mahdollista syytä niin huomasin että kaasarit vuotaa kohokammioista ja myös alla oleva bensahana tiputtaa.Aiemmin koko kesänä ei mitään tuollaista joten voisko olla sattumaa vai liittyykö uuteen bensiiniin?Onko pienkonebensassa esim pintajännitys erilainen että se tulee pienemmästä raosta,vahvasti viittais siihen suuntaan.Ennen olen aina syksyllä vain lisännyt stabilointi ainetta eikä ole tuollaista ollut.

Re: Pienkone bensa

Lähetetty: 03 Loka 2019 19:28
Kirjoittaja motoukko
Vähän samaan tapaan kävi meillä joku vuosi takasin, oli 535 kerhon talissa monien mopojen kanssa. Porukka ihmetteli mistä pensan haju tulee, haju loppus joulun jälkeen. Kevällä kun piti lähteä liikkeelle tankki täysin tyhjä, ei pisaraakaa jäljellä siitä vitosen määrästä jonka syksyllä tankkiin laitoin ja oli myös pienkone pensaa. Ainoa kerta kun tankki 10v aikana meni tyhjäksi. Kukaan ei sitä päässyt sieltä imemään oli mopo sen verran pahassa välissä. Muilla kerroilla oli normi pensaa tankissa. Mystinen homma kuitenkin.

Re: Pienkone bensa

Lähetetty: 05 Loka 2019 18:44
Kirjoittaja vesalama
Tervehdys.
Ootteko aina laittaneet noita lisäaineita vai ootteko koskaan koittaneet ilman niitä?
Jossain vaiheessa itsekin laitoin kakstahtiöljyä ja joskus lisäainetta.
Neljä talvea mennyt ilman mitään lisäyksiä, korkeintaan V-poweria tankkiin talveksi.
Aina on lähtenyt hyvin käyntiin.
Keväällä käytän ajokauden alussa bensan sekaan tulevaa puhdistusainetta, mikä tuntuu auttavan ja poistaa sinne kertyneen hartsin.

Vesa

Re: Pienkone bensa

Lähetetty: 29 Loka 2019 12:13
Kirjoittaja Ilkkatapio
Hei. Täällä paikallinen pienkoneasentaja kertoi, että pienkone bensa ei sovellu säilytykseen. Ominaisuudet heikkenevät säilytyksessä, liekö siellä jotain hartsia vai mitä lisäainetta. Miksi se vuotaa läpi se on outoa?
Itse olen nyt parina talvena käyttänyt lisäainetta ja tankki täynnä. Aiemmin Viragosssa oli bensaa tankissa se mitä jäi viimeisen ajon jälkeen tankkiin ja hyvin toimi keväällä.
Jotenkin tuntuu, että mitä enemän sähköisiä aparaattia löytyy pyörän tai muun koneen polttoaine puolelta niin sitä enemän on ongelmia säilytyksen jälkeisessä käynnistyksessä.