Moottoripyörän säilytys tallissa 2 vuotta?

Yllä oleviin kategorioihin sopimaton kustomointiin, säätöön ja korjaukseen liittyvä keskustelu, kuten tallin varustus, huolto-ohjeet, työkalut, nostimet, omaviritelmät ym. huoltovempeleet.
Tapsa57
Viestit: 18
Liittynyt: 24 Touko 2016 06:22
Moottoripyörä: Yamaha Dragstar Classic 1100
Oikea nimi: Tapani

Moottoripyörän säilytys tallissa 2 vuotta?

Viesti Kirjoittaja Tapsa57 »

Kyselisin sellaista, kun näyttäsi nyt seuraava kesä ettei ehdi ajamaan ollenkaan, kun tuli kaikenlaista muuta. Yamaha Dragstar Classic 1100 kyseessä. jonka viime syksynä ajelin lämpimään talliin, ja säilöntäaineen laitoin tankkiin. Käyttelin jonkin aikaa, että aine sekoittuu. Kuinkahan on kun seisoo vielä vuoden, niin riittääköhän pelkkä säilöntäaine 2:den vuoden seisontaan, vai pitäisikö tankki tyhjentää. Luin jostain, että säilöntäaine jos on tankissa riittää jopa pari vuotta pitämään bensan hyvänä ? Kiitos vastauksista
T. Tapsa

Xvs650nokia
Viestit: 49
Liittynyt: 13 Touko 2022 09:40
Moottoripyörä: Xvs650
Oikea nimi: SS

Re: Moottoripyörän säilytys tallissa 2 vuotta?

Viesti Kirjoittaja Xvs650nokia »

Terve,

Tuollaiseen pidempään säilytykseen täyttäisin tankin täyteen ja käyttöönotossa tyhjentäisin ja laittaisin uudet polttoaineet. Vajaalla tankilla tai tankki tyhjänä tuppaa keräämään kosteutta ja kosteushan ei kovin hyvää tee. Toisaalta bensakaan ei kovin hyvänä vuosia säily, enkä sellaisella bensalla ainakaan itse viittisi käynnistellä. Tuo ei ole kuitenkaan kovin iso sijoitus tyhjentää ja täyttää uudestaan kun ajoon ottaa. Pidempiaikaiseen säilytykseen sitten tankki tyhjäksi ja jotkin suoja-aineet tankin sisälle. Mutta tuollainen kahden kesän säilytys niin itse toimisin ykkös-vqihtoehdon mukaan. Tapansa varmaan kaikilla.

Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Muu korjaamokeskustelu”